M2L Verfarchitecten | Kleur & Healing Environments
uniformen Tergooien ziekenhuis uniformen Tergooien ziekenhuis Uniformen Tergooiziekenhuizen (locatie Hilversum) Het verblijf in een ziekenhuis is meestal niet vrijwillig en kan een traumatische ervaring zijn. Mensen hebben dan behoefte aan duidelijkheid en willen in één oogopslag weten met wie ze te maken hebben van schoonmaker tot arts.
De directie van dit ziekenhuis zocht een kleurrijke en modieuze oplossing voor dit probleem. M2L bood uitkomst en met hulp van de jonge modeontwerper Niels Klavers werd een kledinglijn opgezet die ook nog een Award heeft gewonnen in zijn vakgebied.
AllSafe Allsafe (vestigingen door het hele land) Het mini opslagconcept begint ook in Nederland populair te worden. De opdracht die we meekregen was: hoe maken we m.b.v. een kleurontwerp een relatief saai gebouw onderscheidend en maken we duidelijk dat de aan deze organisatie toevertrouwde goederen in goede handen zijn.
Het vertrouwwekkende blauw met het zonnige geel (als symbolische hoektorens van een bastion) zorgt voor de gewenste uitstraling en het onderscheid.
Diagnostisch centrum Antoniushoeve Diagnostisch centrum Antoniushoeve Diagnotisch centrum Antoniushove Het concept van het 1e Diagnostisch Centrum (DC Amsterdam) is door ons ontworpen en bij uitbreiding naar het MC Antoniushove aan ons de vraag dit concept in te passen in de nieuwe vestiging. De afdeling bestaat uit een eigen ingang/sluis, balie, wachtruimte en enkele onderzoekskamers. Dit moest worden ingepast binnen de geplande en deels reeds gebouwde uitbreiding van het ziekenhuis. In het schetsontwerp zijn de huisstijlkleuren blauw en oranje van de Diagnostisch Centra, zoveel mogelijk geïntegreerd in het bestaande ontwerp, waarbij tevens is geprobeerd zoveel mogelijk daglicht naar binnen te brengen.
Flevo Ziekenhuis Flevo Ziekenhuis Flevoziekenhuis, Almere Voor de (grote) uitbreiding van het ziekenhuis waren voor de vloer al verschillende voorstellen gemaakt, maar men kwam er niet goed uit. Wij werden daarom ingeschakeld voor een second opinion. De fabrikant van de vloer (Tarkett) lag al vast en ook aan de andere voorstellen voor het interieur kon niet meer worden gesleuteld. Passend bij de voorgestelde kleuren van de architect, hebben we verschillende mogelijkheden gepresenteerd, waarbij vooral ‘gespeeld’ is met vormen. Na afloop van de geslaagde presentatie is direct de knoop doorgehakt voor wat betreft de vloerafwerking.