M2L Verfarchitecten | Kleur & Healing Environments
OLVG kapel Kapel OLVG, een huis van stilte... De kapel van het OLVG moest als het ware een Romaanse Basilica worden in de stad. De gewenste sfeer van kerken uit de 11e en 12e eeuw moest worden gebracht in de nieuwbouw van de kapel. Architectuur zorgde voor de vorm, maar met de afwerking is pas echt die sfeer gecreëerd. De afwerking is door M2L uitgevoerd, waarbij subtiele schakelingen van kleur, verf en (schilder)techniek de gewenste sfeer heeft gebracht.
de Kamers De Kamers “Hoe krijg je 'oversized' letters handgeschilderd op een lastige ondergrond?” dat is de vraag die de architect zichzelf stelde. De grove structuur van het hout maakt het moeilijk om strak schilderwerk af te leveren. Het gebouw zelf, met de vele hoeken en vlakken en de enorme lettergrote, maakte het werk er zeker niet makkelijker op. Onze jarenlange ervaring heeft ons bij deze opdracht zeker geholpen om tot dit mooie eindresultaat te komen.
plafond restauratie Plafondrestauratie Van Eeghenstraat Het volledig reconstrueren en restaureren van een rijk bewerkte plafondschildering die in de loop der jaren ernstig beschadigd is vereist de nodige gespecialiseerde vakkennis. Niet alleen beschikt M2L over de vakmensen die een dergelijke restauratie kunnen uitvoeren maar hebben wij ook de noodzakelijke historische kleurenkennis in huis die nodig is om de juiste kleuren, sjablonen, decoraties en ornamenten te reconstrueren.
FLO brasserie FLO Brasserie Voor de eerste buitenlandse vestiging van de FLO Brasserie uit Parijs moest de Franse sfeer ‘vertaald’ worden naar een ambiance die rond het oorspronkelijke Rembrandtplein van het begin van de vorige eeuw in Amsterdam heerste. M2L verzorgde de wandbespanning, de grote wandschildering en alle plafonddecoraties; extra’s die net die extra sfeer brengen in een ruimte.
plafondschildering Plafondschildering Hotel de L'Europe Tijdens de verbouwing van dit 5 sterren hotel/restaurant liepen de opdrachtgever en architect tegen het volgende probleem aan: het binnen enkele weken ontwerpen en realiseren van drie monumentale plafondschilderingen in de schildertraditie van de Italiaanse Renaissance. Dit probleem was een uitdaging voor M2L en is tot in de puntjes verzorgd en gerealiseerd.
bedachterwand Bedachterwand Landhuis Vooral in strak en sober uitgevoerde interieurontwerpen is het soms noodzakelijk dat enkele kleurrijke of kunstzinnige accentwanden op strategische plaatsen worden geïntroduceerd.
Zo’n element is dan vaak voldoende voor het bereiken van een unieke en door de huiseigenaar gewenste sfeer. De hier afgebeelde bedachterwand is daar een schitterend voorbeeld van. In de verder strak en sober uitgevoerde kleurstelling (ook het voorstel van M2L), schept het kleurvlak een basis voor het bed die daardoor niet meer ‘verloren’ in de ruimte staat.
M2L beschikt over de kennis hedendaagse kleuren de modernste decoratieve materialen en technieken om de ruimte ook op een subtiele manier net wat extra’s te geven.
stijlkamer Stijlkamer monumentenpand Het maken van een kleurontwerp, het reconstrueren van decoraties en uitvoeren van bies en verguldwerk voor een stijlkamer van een omvangrijk monumentenpand aan de Herengracht te Amsterdam -die gebruikt wordt voor vergaderingen van de directie van een grote Nederlandse bank- vereiste voor M2L expertise en gevoel voor verhoudingen gekoppeld aan de nodige vak- en materiaalkennis.