M2L Verfarchitecten | Kleur & Healing Environments
Centrale hal Tergooiziekenhuizen (locatie Hilversum) De oude gevel van het ziekenhuis voldeed niet meer aan de brandeisen en moest daarom aangepast worden. Voor ons de ideale gelegenheid om tevens de muur te verfraaien. Voor de oude gevel is enige jaren geleden een nieuwe, glazen gevel geplaatst, waarbij een vide is gecreëerd voor de oude gevel. Het is de zuidkant van het ziekenhuis, waardoor veel zonlicht de ruimte binnenkomt. Om deze optimaal te benutten en meer kleur in de ruimte te brengen, zijn de vlakken onder de ramen uitgevoerd in verf met metallicglans.
Het geheel oogt weer fris en kleurrijk kan er weer jaren tegenaan!
Personeelsrestaurant Tergooiziekenhuizen (locatie Hilversum) De afdeling communicatie had het interieur bij de opening van het restaurant niet treffender kunnen omschrijven:
"Met zoveel ruimte en kleur, eet je óp je werk buiten de deur".
Vloer, plafond, stoelbekleding en de accentwand zijn allemaal voorzien van 1 of meer kleuren. Eenheid is behouden door de kleuren, in verschillende combinaties, terug te laten komen. Verschillende tafelgroottes zorgen voor een gevarieerd aanbod aan zitmogelijkheden, gecombineerd met een loungebank onder het verlaagde plafond. Ook het uitgiftebuffet heeft een opfrisbeurt gehad en misstaat niet in het totaalplaatje.
Ziekenhuisapotheek en hotlab
Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam
Een laboratorium moet een neutrale uitstraling hebben om bijvoorbeeld geen invloed te hebben wanneer men medicatie samenstelt e.d. Consequentie is dat de ruimten zeer clean ogen, wat voor een prettige werkomgeving juist niet wenselijk is. In de algemene ruimten, zoals de kleedruimten en de gang, zijn enkele wanden in een opvallende kleur uitgevoerd. Ook heeft de vloer hier een andere kleur dan in de werkruimten. Een wand heeft bijvoorbeeld een metallic-finish, waardoor de ruimte net minder clean oogt. De uitdaging was om met minimale middelen te werken, waarbij functie en uitstraling beiden niet uit het oog verloren mogen worden.
Landhuis in Huizen Ook de eigenaren van villa's en landhuizen staan soms voor het probleem van de kleurkeuze. M2L heeft kleuradviezen uitgebracht voor een aantal villa's in binnen en buitenland. In de meeste gevallen worden ook het kleur- en afwerkingsschema's voor het interieur door M2L verzorgd. Het bijgaande voorbeeld van een nieuw te bouwen landhuis in Huizen geeft aan hoe de klant in de kleurkeuze geadviseerd kan worden door M2L. De digitale manipulaties geven een goed beeld van het te verwachten resultaat en helpen bij het maken van de juiste keuze.Ook in bestaande situaties kan M2L de kleuradviezen in de foto van werkelijke situatie manipuleren ook weer bedoeld om de kleurkeuzen en adviezen aanschouwelijk te maken voor de gebouwbezitter.
  Landhuis Lanaken Het maken van een kleurplan voor een landhuis dat harmonieert met de architectuur in zijn omgeving is een opgave die M2L graag beantwoord.
Ook aan een heldere presentatie aan de opdrachtgever besteedt M2L veel aandacht opdat het nemen van beslissingen ten aanzien van de kleurkeuzes wordt vereenvoudigd.
M2L is verhuisd binnen de buitenstad. Per 9 december 2014 is ons nieuwe adres: IJBURGLAAN 1442, 1087 KG AMSTERDAM (IJburg)

NIEUW: Medio januari 2015 openen wij tevens een studio in de provincie Zeeland. Adres: Burgemeester Snellenstraat 14, 4484 CZ Kortgene