M2L Verfarchitecten | Kleur & Healing Environments
Fysiotherapie (Tergooiziekenhuizen, locatie Hilversum) Het interieur van een afdeling fysiotherapie was na enkele decennia toe aan een grondige renovatie. Nieuwe inzichten, behandelwijzen en apparatuur moesten plaats krijgen in het interieur. Een lastige entree met weinig daglichttoetreding moest aantrekkelijk worden en in de verschillende ruimten moest een opgewekte en activerende sfeer worden gecreëerd. Een enorme ‘groene wand’ in de wachtruimte was een ideale toevoeging, vooral in combinatie met een nieuwe balie, vrolijk gekleurde stoelbekleding en cirkels in de vloer. Deze cirkels zijn ook terug te vinden in de behandelruimten waar ze de plek markeren van de behandeling; ze bieden op deze wijze een ‘eigen plek’ voor de bezoekers. Kortom, een prettige omgeving voor medewerkers en bezoekers om hen weer snel op de been te helpen.
Dotterlounge (OLVG) Het hoofd van de afdeling cardiologie is medeontwikkelaar van de dottermethode via de pols; een veel minder ingrijpende behandeling, waardoor een patiënt dezelfde dag al weer naar huis kan. De volledige afdeling inclusief hartbewaking, medium-care en beddenhuis moest gerenoveerd én uitgebreid worden met o.a. een dotterlounge waar de mensen na de behandeling enkele uren ter (onopvallende) observatie kunnen verblijven. De ruimte ademt de sfeer uit van vakantie, waarbij men kan internetten onder een grote parasol, kan lezen aan de leestafel of kan relaxen op zeer fraaie lederen ligstoelen met de zee als achtergrond. M2L zorgde voor de gewenste businesslounge uitstraling en creëerde een innovatieve ‘healing environment’ binnen het beschikbare budget.
Mammapoli (Tergooiziekenhuizen, locatie Hilversum) Een afdeling mammografie is een ‘technische’ afdeling met veel essentiële apparaten. De uitbreiding van de afdeling radiologie m.b.v. standaard-systeembouw leek in eerste instantie dan ook niet de meest optimale basis voor een afdeling waarbij een huiselijke en geborgen sfeer gewenst was. Het resultaat bewijst en tegendeel: warme kleuren en grote wandafbeeldingen van bloemen, ook in de behandelruimten, zorgen voor een vriendelijke uitstraling. De houten kloostertafel bij de entree met altijd een verse bos bloemen geeft net dat extra’s wat je niet in een ziekenhuis verwacht.
CCU (OLVG) Een CCU zit doorgaans vol met zichtbare apparatuur die de onrust bij de patiënten en bezoekers alleen maar vergroot. Volgens M2L moest het mogelijk zijn de apparatuur onzichtbaar weg te werken maar wel direct beschikbaar te hebben.
Dit concept werd uitgewerkt in nauw overleg met de cardiologen, technische mensen van het ziekenhuis en een interieurbouwer en vervolgens toegepast in negen kamers van deze hartbewaking. Samen met een interieur waarbij het zo noodzakelijke daglicht kan toetreden en privacy-glass bevattende binnenwanden is optimaal en discreet toezicht mogelijk en een hotel-achtige omgeving ontstaan waar het werken en verblijven aangenaam is, een helende omgeving…
Huisartsenpost Buitenhof (OLVG) Uitgangpunt was een eigentijdse huisartsenpost te ontwerpen, waarbij het karakter van de individuele artsen zoveel mogelijk bewaard bleef, maar waarbij toch een eenheid zou ontstaan. We hebben dan ook zoveel mogelijk geprobeerd het karakter van de ‘oude’ praktijk van de artsen te vertalen in de nieuwe kamers. O.a. door variatie in accentkleuren en vloeren hebben deze kamers een eigen uitstraling gekregen. In de gang is, op de plekken waar dat mogelijk is, glas gebruikt om ook hier daglicht binnen te brengen. Tevens loopt de vloer van de gang gedeeltelijk de kamers binnen, waardoor een eenheid ontstaat.
M2L is verhuisd binnen de buitenstad. Per 9 december 2014 is ons nieuwe adres: IJBURGLAAN 1442, 1087 KG AMSTERDAM (IJburg)

NIEUW: Medio januari 2015 openen wij tevens een studio in de provincie Zeeland. Adres: Burgemeester Snellenstraat 14, 4484 CZ Kortgene